Tuesday, May 10, 2011

Vegas, Tubing and occasionally some flying

Het is weer een week geleden sinds ik hier wat heb neergezet. Om een of andere reden ben ik niet ingepland vandaag dus heb ik de hele dag vrij om vanalles te doen. Ik heb stoofvlees gemaakt met wat lekkere belgische limonade (kuch kuch). Het staat zachtjes te pruttelen op het vuur en op de achtergrond volg ik hier ook de match Brugge Genk op sporza radio. Ze zijn wel niet goed bezig zo te horen :(

Ma bon, bijzaak. Vorige week heb ik verplicht een dag vrij genomen nadat ze mij 11 dagen op rij hadden ingepland. Thomas zat al in Las Vegas met een australische vriendin en ook Yves ging naar daar met zijn bezoek. Ik was dan ook superblij met mijn vrije dag zodat ik meekon. We zijn eerst naar Phoenix Zoo geweest voor we savonds vertrokken.

Op zich wel een mooie zoo maar het was warm buiten en de meeste dieren lagen in een hoekje in de schaduw te maffen. Veel activiteit was er dus niet onder de dieren. Maar Yves en ik waren ook zo slap als een vod. De dieren hadden zich waarschijnlijk aangepast aan ons ;)
Veel meer valt er niet te vertellen over de zoo eigenlijk.

Toen we terugkwamen zijn we direct een auto gaan huren om die vroege avond te vertrekken naar Las Vegas, een rit van 5 a 6 uur. We zijn uiteindelijk pas rond half elf aangekomen in Vegas. We hadden goedkoop een kamer geboekt in de Stratosphere, het hotel in de grote toren die je ziet van ver. We hadden afgesproken met Thomas en Charlotte in ons hotel om op de strip een gokje te gaan wagen in de Bellagio. Maar we zijn uiteindelijk in drie casino's buitengegooid geweest omdat Thomas nog geen 21 was. En blijkbaar mag je er dan zelfs niet bijstaan ook al drink je niks en gok je niet. Uiteindelijk zijn we dan maar via een liquorstore naar de suite van Thomas gegaan in de Bellagio.

Daar hebben we uitendelijk een avond beleeft om niet te vergeten. Want drinkspelletjes spelen in een penthouse suite van de Bellagio met zicht op de Strip is niet iets wat je elke dag doet. Wat er nog allemaal gebeurd is verder die avond..tjah. What happens in Vegas, stays in Vegas e ;)

De dag erna zijn we uiteindelijk pas rond 15h weggeraakt uit het hotel en zijn we iets gaan eten in het Hard Rock cafe. Het duurde allemaal wat langer dan we hadden gedacht en na een snel bezoek in de Coco Cola store en de M&M's store moesten wij weer terug naar Mesa. Ik moest nl weer vliegen de dag erna en om 4h30 op school zijn. Yves heeft de hele rit gereden en ik heb een groot deel van de rit proberen te slapen. Na een snelle voorbereiding bij aankomst in de Springs en een 2tal uur slaap heb ik de dag erna nog kunnen vliegen. Ik was eigenlijk verbazend uitgerust. De vlucht was zelfs nog best leuk.

Omdat de temperaturen hier de laaste weken op het gemakske richting de 40 graden beginnen te gaan moet je wel eens wat verfrissing gaan zoeken. En het tubing seizoen is hier begonnen de 7e mei. Het stelt eigenlijk niet veel voor. Je gaat naar een locatie waar ze grote opgeblazen rubber banden verhuren, je stapt op een bus die je brengt naar de beginplek aan de salt lake river en dan leg je je op die band in de rivier en drijf je de rivier af naar een eindpunt waar een bus je weer oppikt om je terug te brengen naar het beginpunt.
Zo zijn we met een groep van 25 man afgelopen zondag dat gaan doen. Op een kwartier van hier kan je dat doen voor slechts 15 dollar. Een groep leuke mensen, frigoboxen vol bier en water, genoeg zonnecreme en een petje voor uwe kop, meer is er niet nodig om een zalige namiddag te beleven. We hebben uiteindelijk een uur of drie vier gedreven op die rivier en je bent verre van alleen daar, dus je leert nog wat nieuwe mensen kennen ook.

De avond is afgesloten geweest in de Outback Steakhouse waar ik meegegaan ben met Yves en nog een groep van 10 anderen om een beetje afscheid te nemen van Robin. Hij vertrekt ergens deze week terug naar Nederland. En ik was net op tijd terug van tuben met een grote honger dus dan is dat mooi meegenomen.

Oh ja, in verband met het vliegen (want daar ben ik toch voor hier), ik heb eindelijk mijn lange navigatie naar Lake Havasu kunnen doen, zij het wel na een tweede poging want de winden beginnen hier serieus ambetant te doen op sommige plekken vanaf de namiddag. En als ze me blijven inplannen in de late ochtend dan ga ik nog veel mogen cancellen.

Maar morgen sta ik weer gepland en het weer ziet er goed uit dus hopelijk kan ik deze fase snel achterwege laten en naar het volgende toestel gaan. In afwachting heb ik gisteren nog meegevlogen met de DA42 voor 3h met Thomas. Dat is het tweemotorig toestel waar ik op het einde ook mee ga vliegen. Uiteindelijk toch... maar het is wel een pracht van een toestel vanbinnen, en de sound is ook wel nice!









No comments:

Post a Comment