Tuesday, April 19, 2011

Montezuma castle and well, Wallnut canyon

Na dat ik vanuit Mesa Steve en Rob achterna was gereden ben ik zelfs een half uurtje te vroeg aangekomen in het Montezuma Castle National monument. Ik heb daar dan maar even wat in het zonnetje gezeten en al wat informatie ingewonnen tot ze er zelf waren.

Montezuma castle is een soort kasteel dat oude indianen hadden gebouwd in fases in de wand van een berg. Echt mooi om te zien en je krijgt toch wel bewondering voor hun gezien de beperkte mogelijkheden ze hadden om zoiets te verwezenlijken.



Een beetje verderop lag als ander onderdeel van dit nationaal park Montezuma well. Dat is een grote put met een vijver in maar dat in het midden van de woestijn. Ze gebruikten dat vroeger om via een soort kanaal water naar de vallei te laten lopen om het gewassen te voorzien van water.

Je kon zo langs de rand van de put naar beneden klimmen via trappen en daar waren dan ook nog wat grotten waar ze vroeger in leefden. Weer een mooi stukje natuur.




Het was wel de moeite om te zien maar op een uurtje heb je het wel gezien. Je kan langer blijven rondlopen in het kleine museum maar dat is niks voor ons :p

Laatste stop voor we richting Flagstaff reden was Wallnut Canyon. Een soort kleine canyon waar inheemse stammen in de wanden en onderaan een soort van kamers maakten om in te leven. Een stukje naar beneden klimmen maar het was een mooi uitzicht van de canyon die vol met rotsten en bomen stond.





Bon, veel valt er niet te vertellen over deze dingen, je moet het gewoon gezien hebben. Het gaat ook om de natuur uiteindelijk.

Hierna zijn we doorgereden naar Flagstaff waar Steve en Rob een hotel hadden geboekt. Daar hebben we nog vanalles gedaan maar dat zet ik weer in mijn volgende blog.

No comments:

Post a Comment