Wednesday, February 9, 2011

Superbowl Sunday!!

Ok, na een tijdje niet meer te posten heb ik nu toch eventjes tijd gevonden om terug wat te plaatsen hier.

Afgelopen zondag was de hoogdag voor de Amerikaanse sportliefhebber: de Super Bowl. Nu we toch hier waren in dit uitgestrekte land moesten we natuurlijk profiteren en dit gaan bekijken ergens in een bar of iets dergelijke en de sfeer een beetje opsnuiven.

Normaal ging ik met Yves en nog wat mensen naar Phoenix en daar een sportsbar zoeken om het te bekijken. Maar Yves hadden ze natuurlijk juist gepland om te vliegen in de namiddag juist op het uur dat de match zou plaatsvinden. Gelukkig was er weer een cancellation en kon hij toch mee!

Uiteindelijk zijn we naar Four Peaks Brouwerij gegaan in Tempe: bier, amerikaans eten, amerikanen, tientallen flatscreens helemaal rondom ons en een zalig sfeertje. Heerlijk gewoon. Ze leven allemaal zo mee met die match. We deden vrolijk mee en schreeuwden uit volle borst mee: ' GO PACKERS!!!!!' Niet dat ik zoveel snapte van American Football maar gewoon meeschreeuwen met het volk, meer moet ge niet doen.

De match zelf vond ik op enkele spannende momenten naar het einde toe niet zo overdreven geweldig maar dat lag ook aan het feit dat zo een wedstrijd wel elke halve minuut stil ligt en ze reclame tonen. Dat is eigenlijk leuker dan de wedstrijd zelf. Voor Amerikaanse reclamemakers is dit het hoogtepunt van het jaar om hun creativiteit te tonen en een hele grote massa te bereiken (111 miljoen kijkers!!!!!!) Er zaten dan ook heerlijke clipkes bij. Ge kunt ze op youtube ook wel vinden.

Na de super bowl zijn we nog naar een bar geweest: Shotgun Betty's. Heerlijke bar: goede muziek, schoon serveuzekes en marginaal grappig  volk. Ideale afsluiter van de avond.

Hoewel er na de lange rit terug nog wel een pokeravond aan de gang was in ons appartement. Nog wat gezellig erbij zitten dus ^^

Ik heb toch goed geslapen die nacht :p

1 comment: